31 10 Belevingen

Belevingsfilms zijn films die gebruikt worden in themaparken of experience centra. Naast de film spelen aspecten als bewegende stoelen, geur en wind ook vaak een rol voor de 4D beleving van de kijker. Dat maakt het maken van een belevingsfilm vaak erg complex. Daarnaast gaat zo’n film vaak jarenlang mee en worden er daarom hoge eisen aan de film zelf gesteld.

Voor het themapark Afsluitdijk Waddencentrum op de Afsluitdijk produceerde IN2Content in opdracht van Kexcom de zes minuten durende 4D film 'Aqua Vista'. Opgepakt door een onze nationale vogel de Grutto vliegen de bezoekers over het achterland van de Afsluitdijk.

Het Waddencentrum ontving na opening in 2018 in de eerste zes maanden 150 duizend bezoekers en de reacties op de film zijn erg lovend. Naast de film, die alleen in het centrum te bekijken is, produceerden wij ook de making off die als pre-show in het Waddencentrum draait.

In juni 2020 opent in Aalsmeer FloriWorld haar deuren. Dit centrum wordt een spraakmakend experience center waarin, voor binnenlandse- en buitenlandse toeristen, bloemen centraal staan.

Voor dit centrum ontwikkelde IN2Content in opdracht van Kexcom een van de hoofdattracties, een zes minuten film en een pre-show. In deze sprookjesachtige film draait alles om een sullige hoofdfiguur, die op de dag van zijn bruiloft het bruidsboeket vergeet.

De film is opgenomen in 6K en er is gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals greenscreen en 3D animatie. De complete film én alle video’s voor de pre-show zijn in eigen huis geproduceerd en gemonteerd.

360 video’s worden vaak ingezet voor trainings- en presentatievideo’s. Voor het maken van dit soort producties werken wij samen met ervaren regisseurs en speciale camera’s. Bijvoorbeeld voor het ministerie van Infrastructuur en Water.

In 2018 verhuisde dit ministerie naar een nieuw kantoorgebouw. Voor veel medewerkers was het gebouw niet meer dan een aantal foto’s. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2017 kregen de medewerkers voor het eerst de kans om met een VR bril rond te kijken in hun nieuwe kantoorgebouw.

Het Korps Commandotroepen (KCT) is de speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht die als taak heet het voorbereiden en uitvoeren van Speciale Operaties. Het werk van deze eenheid is strikt geheim.

Deze film is gemaakt als onderdeel van de Taptoe met als titel “200 jaar landmacht”. Op het moment van het binnendringen van de woning van de gijzelnemers ging de originele video in 'Ahoy Rotterdam' over naar ‘live actie’ met echte commando's die uit het dak kwamen abseilen en/of aangereden op quads en wagens.