Vrouwen bij de krijgsmacht

Nederlands Militair Museum

Dat er vrouwen werken bij Defensie is nu heel vanzelfsprekend. Maar dat is niet altijd zo geweest. IN2Content produceerde 4 belevingsvideo’s voor de tentoonstelling '75 jaar vrouwen bij de krijgsmacht'.

Over deze productie

In de Tweede Wereldoorlog gingen de eerste vrouwen werken bij de krijgsmacht. Zij waren de pioniers voor wat nu heel normaal is. Voor de opening van de tentoonstelling '75 jaar vrouwen bij de krijgsmacht' was staatssecretaris Barbara Visser naar het Nationaal Militair Museum te Soesterberg afgereisd.

Voor deze tentoonstelling produceerde IN2Content vier aansprekende portretten van vrouwen die in de afgelopen 75 jaar bij Defensie hebben gewerkt. Zij vertellen hun verhaal kijkend op camera. Hierdoor, en doordat de video’s in portretmodus (verticaal) zijn opgenomen en geprojecteerd werden op levensgrote schermen, spraken de dames de bezoeker direct aan. Alsof ze recht tegenover je stonden.

Meer uit deze serie

De complete serie video's met sprekers Francine Cools (marva van het eerste uur); Charlotte Bloemendaal (eerste vrouw bij de marechaussee) en Marion Meesters (luchtmacht) vind je hieronder.

Meer weten?

Horizontaal of verticaal?
Wij zorgen voor video’s met impact.
Neem voor meer informatie contact op met Wilco Pleging.

Klantreview

De video’s zijn een essentieel onderdeel van onze tentoonstelling geworden. Eerst wilden we ze op kleine schermen weergeven, maar we hebben er toch voor gekozen hier levensgrote schermen van te maken. Zo vormen ze een mooie trigger voor de passerende bezoeker. De inhoud van de interviews zijn een mooie afspiegeling van de tentoonstelling zelf.

Paul van Brakel
Nationaal Militair Museum