Testimonial video

Ministerie van Defensie

Een testimonial, of vrij vertaald een ‘referentie’ of ‘beoordeling’, als video is een sterk concept. Bijvoorbeeld jouw klanten die vertellen over hun positieve ervaringen met jouw product, dienst of merk. Maar ook als ‘getuigenis’ van een speciale gebeurtenis, zoals het verhaal van Martijn over een gevaarlijke situatie tijdens zijn missie in Afghanistan.

Over deze productie

We spiegelen als mensen ons graag aan anderen. Als hij het zegt zal het wel waar zijn. Met een videotestimonial geef je klanten ‘social proof’ door gebruik te maken van het ‘word of mouth’-principe. Testimonials zijn authentiek; je ziet en hoort echte mensen, die vertellen over hun echte ervaringen. Ingezet als marketingtool worden jouw sprekers jouw ambassadeurs. En ingezet als vorm om verhalen te vertellen raak je kijkers met echte emoties en echte beleving.

Voor het maken van een serie video's, waarin militairen vertellen over een impactvolle gebeurtenis tijdens hun missie in Afghanistan, kozen we samen met onze opdrachtgever voor een testimonial-achtige benadering. In bovenstaande video vertelt korporaal der eerste klasse b.d. Martijn over een gevaarlijke gevechtssituatie waar hij het middelpunt van werd tijdens zijn missie in Afghanistan. Zittend tegenover de camera kijkt hij de kijker recht in de ogen. Met behulp van een spiegeltechniek coacht de maker buiten beeld Martijn, om zijn verhaal zo impactvol en authentiek mogelijk te laten overkomen.

Meer testimonial video's

Een testimonial is om meerdere reden een geliefd concept. Authentiek verhalen van echte mensen. Soms ingezet om een verhaal impactvol neer te zetten, soms ingezet als arbeidscommunicatie of als review van jouw bedrijf of organisatie.

Meer weten?

Hoe pak je zo'n testimonial video aan? Bij IN2Content steken we veel tijd in journalistieke research, persoonlijk contact en coachen we sprekers om hun verhaal met maximaal impact bij de kijker te laten overkomen.