Super UPSer Hülya

UPS / Chorus Films

"Het was laat, maar niet te laat." IN2Content co-produceerde samen met Chorus Films in opdracht van UPS een portret van Hülya Pinarbasi, die haar strijd tegen borstkanker deelt om anderen te helpen.

Over deze productie

Het Amerikaanse bedrijf UPS zet speciale medewerkers van over de hele wereld, de zogenaamde Super UPS-ers, in de spotlight. Stuk voor stuk medewerkers die iets bijzonders hebben meegemaakt of gedaan.

In Nederland verfilmde IN2Content samen met Chorus Film het indrukwekkende verhaal van Hülya Pinarbasi. Kort na haar promotie tot teamleider bij UPS ontdekte Hülya een knobbeltje in haar borst. Bij een bezoek aan de dokter werd kankerweefsel in haar borstklieren ontdekt. “Het was laat, maar niet te laat. Ik kon het niet geloven. Ik leefde eindelijk volledig mijn leven en toen moest ik ermee stoppen."

Ondanks de effecten van chemotherapie, besloot Hülya geen ziekteverlof op te nemen. Haar werk was voor haar de enige plek waar ze zich normaal kon voelen. Na twee geslaagde operaties besloot Hülya dat ze anderen wilde gaan helpen in hun strijd tegen kanker en richtte ze samen met een lotgenote de YvYa Foundation op. Met behulp van haar werkgever UPS lukt het Hülya om overal in de wereld mensen in beweging te krijgen en geld in te zamelen om de mammografie technologie te verbeteren.

Makers van IN2Content researchen haar verhaal, schreven mee aan het script en waren verantwoordelijk voor de productie. Regie werd gedaan door de Amerikaanse regisseur Troy Bieser van Chorus Film. Troy werkte samen met de Nederlandse IN2Content crew, bestaande uit een producer DOP, DIT, CA, Gaffer en geluidsman.

Meer weten?

Voor het maken van een persoonlijk portret met een echt menselijk verhaal is de oprechte interesse van de maker nodig. IN2Content werkt met dit soort documentairemakers. Meer weten? Neem dan contact op Erik Bibo.

Klantreview

You’ve told this story in a way that will change the way people think and, hopefully, cause them to act as a force for good like Grace, Hülya, Caleb and the other Super UPS-ers have done and continue to do.

Meagen Massa
Producer Chorus Films