Spoken Word

Gemeente Rotterdam

Maatschappelijke thema’s op een begrijpelijke en toegankelijke manier overbrengen? Jouw verhaal op rijm geïllustreerd met pakkende beelden. Met een Spoken Word video wisten we succesvol de gemeente Rotterdam als stageplek onder de aandacht te brengen van jongeren.

Over deze productie

Spoken Word klinkt als iets nieuws, maar dat is het niet. De oorsprong ligt in Amerika waar het een onderdeel was van de 'black culture'. Spoken Word is bekend geworden door de hiphopcultuur. Tegenwoordig is het een vorm die gebruikt wordt om persoonlijke, maatschappelijke of zakelijke verhalen op een creatieve en ritmische manier te vertellen.

Ook bedrijven en organisaties maken gebruik van Spoken Word in hun video’s. Als vorm is Spoken Word een krachtig middel om een doelgroep niet alleen te bereiken maar ook 'te raken'. De 'stem' speelt met rijm, ritme, taal en stemgeluid en triggert de emotie van de kijker. Tel daar de impact van krachtige beelden en dito montage bij op. Spoken Word video’s zijn daardoor een unieke combinatie van woorden, beelden en montage, die als het goed is kijkers in het hart weten te raken.

Voor de gemeente Rotterdam produceerden wij een aantal Spoken Word video’s. Zoals de Awarness video 'Kom stage lopen bij de Gemeente Rotterdam' hierboven. Een storytelling video waarbij 'de stem' ritmisch een verhaal vertelt. Simpel en krachtig.

Spoken Word

Een voice-over tekst op rijm? Op ritme, uitgesproken als een rap of een gedicht?
Spoken Word is een krachtig concept die kijkers bij de lurven weet te pakken.

Meer weten?

Ben jij ook op zoek naar een manier om woorden en beelden op een krachtige manier te combineren, neem dan contact op met Erik. Samen kijken we of een Spoken Word de manier is om jouw boodschap op een krachtige wijze te laten landen bij je klanten of relaties.

Klantreview

De lovende reacties stromen binnen over de awareness video ‘Kom stage lopen bij de gemeente Rotterdam’. Nogmaals dank voor de samenwerking en het mooie resultaat.

Hester van Rij
Communicatiemedewerker gemeente Rotterdam