Serious Game

Steam/Nationale Politie

Crimediggers is een game die dicht aanschuurt tegen de werkelijkheid. Wat er in dit spel gebeurt, zou zo maar ook in het echt kunnen gebeuren. IN2Content produceerde in opdracht van Employer Branding Bureau Steam alle video content.

Uitdaging

Met de online game Crimediggers wil de Nationale Politie IT talenten overhalen om cybercrimespecialist te worden en mee te werken aan het stoppen of verstoren van criminele processen.

Resultaat

De game is goed ontvangen in de doelgroep. Spelers die ver komen in de game zijn ook daadwerkelijk geschikt voor een baan bij de recherche. De game is zo populair dat het spel inmiddels is uitgebreid met extra verhaallijnen.

Aanpak

Steam bedacht de serious game Crimediggers, waarin je met IT skills een politiezaak moet proberen op te lossen. IN2Content produceerde de video's waarin veel verborgen informatie zit verstopt. Met deze informatie kunnen IT-ers hun skills testen en tegelijkertijd proeven wat werken bij de recherche precies inhoudt.

Speel het spel

Voor Crimediggers zijn verschillende video's geproduceerd die je allemaal tegenkomt als je het spel gaat spelen. Bovenin deze pagina staat de promo. Hieronder vind je de openingsvideo van het spel.

Meer weten?

Nieuwsgierig of we jou ook van dienst kunnen zijn bij het visualiseren van jouw serious game? Erik Bibo kan je alles vertellen over het productieproces.

Klantreview

Wij zijn heel blij met de samenwerking èn met het resultaat.

Bernice Schenk
Freelance Project Manager Steam