Sectoragenda maritieme maakindustrie

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

No Guts, no Hollands Glorie. In oktober 2023 presenteerde de Rijksoverheid de Sectoragenda maritieme maakindustrie. IN2Content werd vanwege haar sterke band met deze sector gevraagd om de presentatie te versterken met de productie van een serie video's, teksten en fotografie.

Uitdaging

Zoek en screen een aantal sprekers die een dwarsdoorsnede van de maritieme maakindustrie vertegenwoordigen. Sprekers met onderscheidende verhalen, elkaar aanvullend en allemaal het belang van de maritieme maakindustrie benadrukkend. Maak betrokken films van deze sprekers, waarin zij niet alleen persoonlijke ervaringen delen, maar ook hun visie geven op zowel het heden als de toekomst van de maritieme maakindustrie in Nederland. Ondersteun met film, fotografie en teksten alle presentaties op niet alleen een krachtige, maar ook een inspirerend manier.

Resultaat

Middels een boeiende reeks van zes unieke video's en een krachtige compilatie, ondersteund door fotografie en teksten, maak je kennis met mensen die een essentiële rol spelen in de Nederlandse maritieme maakindustrie bij het veiligstellen van onze nationale veiligheid, het leiden van de energietransitie en het stimuleren van de economie.

De compilatievideo opende groots de presentatie, terwijl de zes individuele video's door verschillende ministeries (EZK, I&W, Financiën, BZ en Defensie) als een vloedgolf via de diverse sociale mediakanalen werden verspreid. Verdiep je verder in de materie met beeldende foto's en treffende teksten, die terug te vinden zijn in de sectoragenda zelf. Dit is meer dan slechts een presentatie; het is een overtuigende ode aan de maritieme kracht van Nederland, gedreven door beelden, verhalen en een missie die doorklinkt op alle niveaus.

Aanpak

Onderbouwd door gedegen research hebben wij gekozen voor een uiterst persoonlijke benadering. We wilden niet alleen de feiten verzamelen, maar ook de menselijke kant van het verhaal belichten. Hoe denkt een toegewijde havenmedewerker over de maritieme sector, de bedreigingen, maar ook de kansen? En hoe ziet een gepassioneerde CEO, een doorgewinterde marineman of een bekwame scheepsbouwer hun rol in dit grotere geheel?

We hebben deze persoonlijke verhalen vastgelegd op een manier die doet denken aan human-interest-achtige documentaires, filmisch en meeslepend gemonteerd. Met als doel de beleidsmakers in Den Haag in het hart te raken. Niet alleen door inzicht te geven over de problematiek van de sector, maar ook door de menselijke verhalen er achter te vertellen.

 

Alle video's uit deze serie

Ontmoet Hanna, Andre, Thecla, Paul, Martijn en Aypril. Deel hun passie, hun zorgen, maar ook de kansen die zij zien voor de maritieme maakindustrie van Nederland.

Meer weten?

Inhoud staat altijd voorop. Maar een aantrekkelijke vorm vinden we net zo belangrijk. Meer weten? Neem contact met ons op, dan gaan we samen sparren.

Klantreview

Wow, wat een prachtige beelden en goede verhalen! Hier worden wij zeker blij van!! Echt te gek werk! Complimenten. Dank voor jullie goede werk. Het wordt gezien en gewaardeerd hier door het hele team!

Etienne Buijs
Communicatie Ministerie van Economische Zaken en Klimaat