Rioolvervanging

Gemeente Rotterdam

IN2Content helpt overheden, organisaties en bedrijven met communiceren. Met een video, animatie of een combinatie van beide brengen wij jouw boodschap over, maken we vraagstukken inzichtelijk of vertalen we abstracte inhoud naar een concreet verhaal.

Uitdaging

De gemeente Rotterdam had behoefte aan een film waarin de standaardvragen over het vervangen van het riool zouden worden beantwoord. De film moest op voorlichtingsavonden kunnen worden vertoond, om daarna met burgers in gesprek te kunnen gaan.

Resultaat

Door het inzetten van de film tijdens bewonersavonden worden de standaardvragen die leven bij bewoners beantwoord. De film maakt inzichtelijk wat de noodzaak is en waarom het riool vervangen moet worden. Hierdoor kan gerichter op specifieke en praktische vragen worden ingegaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan planning en tijdsduur die per straat kan verschillen.

Aanpak

In overleg met de klant werd er voor gekozen om het verhaal zo herkenbaar mogelijk op te nemen in een straat waar de riolering op dat moment ook daadwerkelijk werd vervangen. De verantwoordelijk gemeenteambtenaar laat zien wat er allemaal komt kijken bij het vervangen van het riool en waar de bewoners rekening mee moeten houden.

Het script en de tekst van de film zijn vooraf uitgewerkt om de inhoud gedoseerd te kunnen vertellen. Om de film visueel aantrekkelijk te maken loopt de cameraman met de verteller mee van de bouwput tot het einde van de straat. Met behulp van straatinterviews laten we ‘echte’ Rotterdammers aan het woord met ‘echte’ meningen. Hun opmerkingen zijn niet alleen de opmaat naar het volgende thema in de film, maar ook “voer voor de discussie” tijdens voorlichtingsavonden.

In de film maken we met animatie zichtbaar wat er onder de grond gebeurd.

Andere informatieve producties

Hoe speel je poker en wat zijn de spelregels? Hoe verleng je een verblijfsvergunning? Hoe voorkom je identiteitsfraude? Hoe kunnen we klimaatbestendiger worden? Hoe trek je persoonlijke beschermingsmiddelen aan en uit? En hoe train je mensen in Fysieke Weerbaarheid? Je kan het zo gek niet bedenken of wij leggen het voor je uit.

Meer weten?

Wil je jouw boodschap ook op een duidelijke en aantrekkelijke manier overbrengen aan jouw doelgroep? Erik Bibo informeert je graag over de mogelijkheden.