Overal dichtbij

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlanders in het buitenland kunnen 24/7 terugvallen op het contact center van het ministerie van Buitenlandse Zaken. IN2Content was betrokken bij de communicatie over het uitrollen van deze dienst.

Uitdaging

De consulaire dienstverlening van het ministerie van Buitenlandse Zaken is verbeterd en 24/7 wereldwijd bereikbaar voor iedereen. De opdrachtgever wilde dit verhaal vertellen met behulp van een animatie waarin herkenbare Nederlandse elementen zouden terugkomen. Maar de animatie moest ook geschikt zijn voor een Engelse versie. Kernwoorden: eenvoudig, modern, wervend en met een WOW-effect.

Resultaat

De Engelse versie werd vertoond op de ambassadeursconferentie en ontving lovende reacties. Dankzij de animatie is de bekendheid van het callcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken vergroot en zodoende konden ze meer mensen helpen.

Aanpak

Voor deze opdracht kozen we in overleg met de opdrachtgever voor een whiteboard animatie. Een whiteboard animatie is een van de meest duidelijke vormen van een uitleganimatie, ook wel een explanimation genoemd. Met dit soort animaties houdt de kijker het overzicht en wordt hij of zij snel op een aantrekkelijke visuele manier geinformeerd.

Meer producties voor deze opdrachtgever

Behalve een Nederlandse versie is er ook een versie voor buitenlanders gemaakt. En naast de animatie werd er ook een ondersteunende video geproduceerd. Dit waren niet de enige productie die we voor dit ministerie mochten mochten produceren.

Meer weten?

Voor meer informatie over whiteboard animaties en andere stijlen van animeren neem je contact op met Erik Bibo.

Klantreview

Fantastisch! Ik vind hem super en heb hem direct naar onze directeur doorgezet en ook hij  was erg tevreden.

Ellen Alkemade
Communicatie ministerie van Buitenlandse Zaken