Ons nieuwe intranet

NVWA

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) informeert consumenten over de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. Om haar eigen medewerkers te informeren over haar nieuwe intranet vroeg de NVWA aan IN2Content om een animatie te maken.

Uitdaging

Voor de introductie onder haar medewerkers van het nieuwe NVWA intranet wilde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een animatie laten maken die niet alleen informerend zou zijn, maar ook zou enthousiasmeren. In de animatie wilde men graag de nieuwe look and feel én de werking van het intranet laten zien, zonder dat het een instructievideo zou gaan worden.

Resultaat

Na een succesvolle introductie van de animatie is een spin off gemaakt zonder geluid, specifiek voor narrowcasting schermen. De teksten zijn niet als standaard ondertiteling toegevoegd, maar als vrolijke tekstballonnen bij de figuren.

Aanpak

Samen met een van onze vaste vormgevers hebben we er voor gekozen om een combinatie te maken tussen video en animatie. De opnames op het kantoor bij de NVWA brengen het nieuwe intranet visueel direct op de plek waar elke medewerker zal gaan werken met het nieuwe intranet.

In de stijl en kleuren van de NVWA vertellen twee geanimeerder figuurtjes het verhaal. Zij geven een overzicht van alle functionaliteiten en lichten een paar nieuwe functies uit. We benadrukken voor de gebruiker de voordelen die het nieuwe intranet heeft en spreken de gebruiker toe in spreektaal.

Meer uit deze serie

Er is niets mis met het geluid van je computer of mobiel! Onderstaande spin off is specifiek gemaakt voor narrowcasting. En daarom dat er geen geluid bij deze animatie zit en de teksten van de figuren te lezen zijn in tekstballonnen.

Meer weten?

We produceren vaker video's en animaties specifiek voor narrowcasting. Waar je dan op moet letten?
Neem contact op met Wilco Pleging.

Klantreview

Wat is het een mooi filmpje geworden!
Hele fijne samenwerking met de makers.

Roos Savert
NVWA