KMar Carib

Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van de Staat. In Nederland, maar ook in het Caribisch Gebied. Hoe de KMar in dit overzeese gebied opereert wordt uitgelegd in de film 'De Koninklijke Marechaussee in het Caribisch Gebied'.

Over deze productie

Bij de Brigade Caribisch Gebied voeren 160 mensen verschillende taken uit, verspreid over 6 eilanden. Naast Militaire Politie Zorg en grenstaken is een deel ook werkzaam bij lokale politiekorpsen, immigratiediensten, recherche, intell, ondersteuning en bij het Team Criminele Inlichtingen.

De film 'De Koninklijke Marechaussee in het Caribisch Gebied' schetst een beeld van al die verschillende taken en verantwoordelijkheden van de KMar op Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De camera patrouilleert mee op luchthavens, neemt deel bij een instap in een crimineel pand en surveilleert samen met de lokale politie.

Meer uit deze serie

De film 'De Koninklijke Marechaussee in het Caribisch Gebied' is geproduceerd in het Nederlands, Engels en Papiaments. De op Curaçao geboren acteur en regisseur Raymi Sambo sprak de versie in het Papiaments in.

Meer weten?

Research, script, regie en montage.
Neem voor meer informatie contact op met Wilco Pleging.

Klantreview

De samenwerking met Wilco Pleging van IN2Contetn en zijn Defensie media crew, om tot een pakkende short movie te komen die de werkzaamheden van de KMar in het Caribisch gebied weergaf, was een prettige met een flitsend resultaat. Het momentum weten te pakken en creatieve samenvoeging van een week filmen wierp voor ons zijn vruchten af in het eindresultaat.

Eddy Bouff
Voormalig Brigade Adjudant Caribisch gebied