Idensys

Logius

Idensys was een pilotproject van de Nederlandse overheid met als doel het opzetten van een veilige digitale dienstverlening voor de uitwisseling van persoonlijke informatie van burgers met de overheid en het bedrijfsleven. IN2Content was gevraagd een animatie te maken om de werking en voordelen van Idensys te laten zien.

Uitdaging

Idensys was één van de (publiek-) private inlogmiddelen, die mogelijk vanaf 2021 inzet zou gaan worden bij de digitale dienstverlening van de overheid en organisaties met een publieke taak. De vraag "Wat is Idensys en wat zijn de voordelen voor burgers en consumenten?" stond centraal bij deze opdracht.

Resultaat

De animatie was een van de communicatiemiddelen die werd ingezet om het grote publiek te informeren. Een grote groep was positief over Idensys. Desondanks is Idensys niet verder gekomen dan de pilotfase.

Aanpak

Veilig inloggen op internet. Niet alleen belangrijk als je zaken doet met de gemeente of de Belastingdienst, maar bijvoorbeeld ook als je online winkelt en bankiert. Door in de animatie afbeeldingen van echte mensen te verwerken, wilden de makers van IN2Content mensen centraal stellen en niet de techniek. Want hoe geavanceerd techniek ook is, uiteindelijk draait het altijd om mensen. Tegelijkertijd wordt de animatie minder abstract en persoonlijker en daarmee aantrekkelijker om naar te kijken.

Meer producties voor deze opdrachtgever

Voor Logius produceerde IN2Content verschillende animaties en video's. Een mooi voorbeeld is onderstaande serie. De kans is groot dat je ze tegenkomt als je inlogt op mijnoverheid.nl

Meer weten?

Abstracte informatie persoonlijker maken?
Meer informatie?
Neem contact op met Wilco Pleging.

Klantreview

Blij met het eindresultaat!

Marije de Groot
Projectleider Communicatie Idensys