Grüne Woche

Provincie Gelderland

De Grüne Woche is hét trefpunt voor de Duitse en internationale landbouw- en agrifoodsector en richt zich op de laatste ontwikkelingen van voeding en voedselproductie, met 72 deelnemende landen en meer dan 400 duizend bezoekers. Provincie Gelderland was in 2023 de gastheer van het Nederlandse paviljoen met een door IN2Content geproduceerde film.

Uitdaging

Hoe kunnen we, bij een netwerkborrel, laten zien wat voor rol de provincie Gelderland speelt in de Nederlandse agrifoodsector? En dus voorkomen dat het een obligaat praatje wordt van de gedeputeerde van de provincie. Doelgroep zijn ministers, kamerleden, gedeputeerden van andere provincies en bestuurders van bedrijven; nationaal en internationaal. Dat was de vraag aan ons van de provincie Gelderland.

Resultaat

De film maakte duidelijk waar de provincie Gelderland voor staat en gaf de gedeputeerde veel voer voor de vervolggesprekken tijdens de netwerkborrel.

Aanpak

De combinatie van cultuur, natuur en de diversiteit van het agrarisch landschap is kenmerkend voor Gelderland. Ruim de helft van het Gelders grondgebied is agrarisch en geen ander provincie combineert zo succesvol vernieuwende ondernemers en onderzoekers, van bijvoorbeeld de WUR, met elkaar.

Na een aantal inhoudelijke gesprekken met diverse betrokkenen hebben we voorgesteld om een drietal onderdelen van de succesformule uit te lichten. Vertelt door de mensen zelf. Dus niet ingaan op de problematiek, zoals stikstof en duurzaamheid, maar succesverhalen/innovaties laten zien. Waardoor duidelijk wordt hoe de provincie Gelderland inzet op een fitte agrarische sector voor de toekomst. Zo werd het een storytelling achtige film met veel beelden, weergeven in picture in picture vorm.

Meer producties voor deze opdrachtgever

IN2Content produceert zowel films als animaties voor provincie Gelderland.

Meer weten?

Inhoud staat altijd voorop. Maar een aantrekkelijke vorm vinden we net zo belangrijk. Meer weten? Neem contact met ons op, dan gaan we samen sparren.

Klantreview

Alles ging top met de presentatie van het filmpje. Mooie reacties op gekregen. Onze gedeputeerde wilde 'm meteen op onze website zetten.

Thea de Boer
Communicatiemedewerker provincie Gelderland