Groen en Blauw

Dienst Speciale Interventies (DSI)

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft in Nederland de leiding over nationale operaties met speciale eenheden van politie (blauw) en defensie (groen). IN2Content produceert al enkele jaren interne films voor de DSI, die vanwege de veiligheid van de medewerkers, nooit openbaar worden gepubliceerd. ‘Groen en Blauw’ is daarop een uitzondering.

Uitdaging

Voor het 15-jarig jubileum van de DSI wilde de dienst een film laten maken die niet alleen openbaar gemaakt kon worden, maar waarin met name de diversiteit van de dienst centraal zou staan en die de unieke samenwerking tussen eenheden van politie (blauw) en defensie (groen) liet zien. Een film die uitstraalde dat de DSI een unieke en professionele organisatie is met de beste professionals uit twee werelden.

Resultaat

“Wat een prachtige film.”
“Complimenten voor de supertoffe montage.”
“Wat een zieke video!”
“Top video!”

De film is gelijk na openbaarmaking meer dan honderdduizend keer bekeken op diverse social media platforms (waaronder YouTube met ruim 115.000 views). Het publiek reageerde vrijwel unaniem positief. Ook diverse ministers reageerden online met felicitaties aan de dienst.

Aanpak

De makers van IN2Content hebben het centraal stellen van mensen binnen de DSI letterlijk vertaald in een draaiende beweging van de camera rondom mensen en acties. Tijdens deze camerabewegingen introduceren we agenten, mariniers, KCT-ers en marechaussee personeel en snijden we in continuïteit door naar dezelfde actie en handelingen, maar dan met DSI-ers in de hoofdrol. Zo beelden we visueel uit dat het werk van alle verschillende eenheden samenkomt in het werk van de DSI.

In het eindshot transformeren de manschappen van de verschillende eenheden in DSI operators en geven we ook een podium aan al het ondersteunend personeel, dat het werk achter de schermen mogelijk maakt.

Operators van de verschillende eenheden en de DSI zijn onherkenbaar in beeld gebracht. Om deze mensen toch ‘een gezicht’ te geven spreken verschillende operators de voice-over tekst van de film zelf in. Ook daarin komt duidelijk de diversiteit van de DSI terug.

Meer weten?

Ook benieuwd hoe wij voor jouw bedrijf of organisatie een productie op maat kunnen maken? Neem dan contact op met Erik Bibo.

Klantreview

Wij werken graag samen met IN2Content. IN2Content is een flexibele en dynamische partner, die goed luistert naar de wensen van de klant, goed kan meedenken en absoluut een eigen creatieve inbreng heeft. In de samenwerking hebben we diverse unieke producties mogen maken, waarvan de film voor 15 jaar DSI een mooi voorbeeld is. Gezamenlijk zijn we tot een ware mini speelfilm gekomen, waarin alle aspecten die wij graag terug wilden zien op een mooie manier naar voren zijn gekomen. IN2Content weet wat het kan, is betrouwbaar en gaat altijd voor het beste resultaat. Je moet ze eerder afremmen dan aanmoedigen. Kortom een fijne partner om mee samen te werken.

Erik-Jan Slot-Rebel
Nationale Politie / Dienst Speciale Interventies