In verband met copyrights is deze video niet online te bekijken

FloriWorld

Kexcom

FloriWorld is dé interactieve experience waar je de magie van bloemen en planten kunt beleven. IN2Content produceerde niet alleen een van de sprookjesachtige hoofdattracties van FloriWorld, maar ook de pre-show van deze attractie.

Uitdaging

Kexcom gaf onze makers de creatieve vrijheid om een concept te verzinnen, waarin het verhaal zou worden verteld van bloemenzaadje tot thuis in de vaas. Alle aspecten, van kweek tot veiling, van transport tot winkel, moesten een plaatsje krijgen. Maak er een beleving van die mensen “betovert”, die de Nederlandse bloemenpracht en praal laat zien en waar nog lang over wordt nagepraat.

Resultaat

De film is een ware beleving voor oog, oor, reuk en gevoelszintuigen. De kijker ondergaat het verhaal van de pre-show tot aan het verlaten van de zaal, waar de bezoeker nog even oog in oog staat met een kleine visuele knipoog.

In de film zitten allerlei details verstopt, die met bloemen hebben te maken. Zo veranderen de windmolens in het landschap in bloemen. Door de vele kleine verrassingen blijft de film de moeite waard om meerdere keren te gaan bekijken.

De film is niet alleen warm ontvangen door de opdrachtgever, maar ook de sector die heeft meegewerkt aan de realisatie van dit spektakel is enorm trots op het eindresultaat. Overtuig jezelf, onderga deze attractie én ga op ontdekkingsreis in FloriWorld.

Aanpak

Bloemen geven kleur aan het leven. Centraal in de film staat een saaie jongeman, die woont en leeft in een grijze wereld. Op de dag dat hij gaat trouwen is zijn trouwboeket het enige kleurijke wat zijn omgeving opfleurt. En juist dat trouwboeket raakt hij kwijt. Wat volgt is een bloedstollend reis op weg naar de kerk en op zoek naar een trouwboeket. Langzaam maar zeker kleurt de wereld, belanden we in een tulp, vliegen we mee op de rug van een bij door de bloemenveiling in Aalsmeer en komt het uiteindelijk allemaal goed.

Voordat de bezoeker plaats kan nemen in de tot trouwzaal omgebouwde bioscoopzaal, krijgt de bezoeker in de pre-show alvast een voorproefje. Er wordt een boeket geschikt, een trouwjurk wordt gepast en een kerkkoor is een lied aan het instuderen. Wat zou er gaan gebeuren? De bezoeker gaat dat ontdekken als de kerkdeuren van de bioscoopzaal open gaan.

Dit spektakel is opgenomen met verschillende cameratechnieken, greenscreen en 3D computeranimaties en is volledig surround afgemixed. Tijdens de voorstelling spelen geuren en windeffecten een belangrijke rol.

Meer weten?

Van script tot storyboard, van idee tot decor, van ruwe opname tot adembenemende film. Maak een afspraak met Erik Bibo en hij laat je zien hoe we bij IN2Content te werk gaan.