Explainer video

Coalitie Stevige Start

IN2Content produceert eigentijdse explainers. Onze tekstschrijvers helpen opdrachtgevers om op een pakkende manier hun verhaal te vertellen. Onze regisseurs coachen sprekers en maken video’s die ook visueel interessant zijn om naar te kijken.

Over deze productie

Explainervideo’s (maar ook de animatievariant 'explanimations') zijn een eigentijdse manier om laagdrempelig informatie en context rondom een complex onderwerp te geven. Bekend en populair zijn onder ander de explainers van NOS op 3. Explainers, ook wel uitlegvideo’s, how-to video’s of MOOCs (Massive Open Online Course) genoemd, hebben een hoge aantrekkingskracht. Ze zijn vaak luchtig van inhoud en gemaakt met een aantrekkelijke mix van spreker, video en animatie.

In opdracht van de gemeente Rotterdam produceerde IN2Content de explainer ‘Stevige Start’. De coalitie Stevige Start probeert ouders beter voor te bereiden op de zwangerschap, het ouderschap en de opvoeding. De opdrachtgever wilde een explainer laten maken om professionals in het medische en het sociale domein te informeren en te interesseren voor ‘Stevige Start’. Er is gekozen voor een explainervideo, omdat op deze manier verschillende soorten informatie zijn te combineren tot een compleet verhaal: zowel feitelijke informatie over ‘Stevige Start’, maar ook ervaringsverhalen uit de praktijk.

Verschillende soorten explainers

Explainervideo's zijn door de vaak luchtige vorm gebruikmakend van video, archiefbeelden, foto's, tekeningen en grafisch werk een uitstekende manier om complexe onderwerpen toegankelijk te vertellen. Voor verschillende opdrachtgevers produceerden wij in verschillende stijlen dit soort explainer video's.

Meer weten?

Een video maken start met het goed inlezen in een onderwerp, zodat je een gesprekspartner bent voor je klant. Hoe we vervolgens de vertaling naar beeld en geluid maken is ons vak. Neem contact op met Wilco Pleging als je hier meer van wilt weten.

Klantreview

Ik denk dat we iets moois hebben gemaakt samen. Samenwerking met het team van IN2Content liep fijn. Voor mij in ieder geval voor herhaling vatbaar! Ik hoop dat we het filmpje vaak gaan gebruiken.

Pauline Aarts
Adviseur communicatie Gemeente Rotterdam, communicatie Jeugd