Explainer Toeslagenaffaire

Gemeente Rotterdam

IN2Content produceert verschillende soorten films, video’s en animaties. De gemeente Rotterdam schakelde IN2Content in bij het maken van een explainervideo over de kinderopvangtoeslagenaffaire.

Over deze productie

Explainervideo’s (maar ook de animatievariant 'explanimations') zijn een eigentijdse manier om laagdrempelig informatie en context rondom een complex onderwerp te geven. Bekend en populair zijn onder ander de explainers van NOS op 3. Explainers, ook wel uitlegvideo’s, how-to video’s of MOOCs (Massive Open Online Course) genoemd, hebben een hoge aantrekkingskracht. Ze zijn vaak luchtig van inhoud en gemaakt met een aantrekkelijke mix van spreker, video en animatie.

In opdracht van de gemeente Rotterdam produceerde IN2Content een explainer over de kinderopvangtoeslagenaffaire. De video legt in het kort uit wat de kinderopvangtoeslagenaffaire precies is en waar Rotterdammers, die gedupeerd zijn door deze affaire, terecht kunnen voor hulp. Naast de lange video zijn er verschillende spin-offs gemaakt, zoals een korte versie, versies van elke hoofdstuk en varianten in verschillende formaten. Daardoor komt het verhaal dat de gemeente Rotterdam wil vertellen op de verschillende platforms, desktop en mobiel, overal even krachtig over en wordt de doelgroep maximaal bereikt.

Eerder produceerden we voor dezelfde opdrachtgever
deze video over de kinderopvangtoeslagenaffaire.

Verschillende soorten explainers

Explainervideo's (en ook explanimations) zijn door de vaak luchtige vorm een uitstekende manier om een complex onderwerp uit leggen. Voor verschillende opdrachtgevers produceerden wij in verschillende stijlen dit soort video's.

Meer weten?

Ook iets uit te leggen? Neem dan contact op met Erik Bibo. Hij kan je meer vertellen over de do’s and don’ts en hij laat je graag zien hoe wij deze en andere video’s hebben geproduceerd.

Klantreview

Ik heb meerdere projecten met IN2Content gedaan en telkens is het weer topkwaliteit wat ze leveren. Het mooie aan IN2Content is dat ze hun werk echt met passie doen en dat ze zowel inhoudelijk als creatief goed meedenken. Kortom: ik gun iedere opdrachtgever die impact wil maken met communicatie de kwaliteit en creativiteit van IN2Content.

Chivra Guddens-Evsen
Adviseur communicatie gemeente Rotterdam