Digitale Examens

College voor Toetsen en Examens

IN2Content ontwikkelde en produceerde in opdracht van Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) een serie video’s, waarin antwoord wordt gegeven op de meeste vragen rondom de landelijke schoolexamens. Vragen van zowel leerlingen als leraren.

Over deze productie

Rondom de landelijke schoolexamens leven veel vragen. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) benaderde ons om mee te denken over een serie video’s die online verspreid zouden worden. De serie moest niet alleen inhoudelijk interessant zijn, maar ook eigentijds en onderhoudend, zodat ook jongeren zouden gaan kijken.

Onze makers kozen voor een vast en dus herkenbaar format. Elke aflevering start met een vraag van een leerling of leraar. Cabaretier Patrick Nederkoorn gaat vervolgens op zoek naar het antwoord. Patrick weet inhoud en humor uitstekend te combineren. Hij stelt vragen die anderen niet durven te stellen, waardoor hij verrassende antwoorden weet los te krijgen. Aan het einde van elke video reageert de vragensteller op het antwoord op zijn vraag.

Meer uit deze serie

Centrale examens. Hoe worden ze gemaakt? Waarom zijn ze eigenlijk niet allemaal digitaal? En hoe houd je een centraal examen geheim? Op deze en andere vragen zoekt Patrick Nederkoorn het antwoord.

Meer weten?

Humor en inhoud combineren om met video of animatie jouw doelgroep te bereiken? Neem voor meer informatie contact op met Erik Bibo.