De selectieprocedure voor persoonsbeveiligers

Steam/Nationale Politie

Een als realityserie opgezette reeks video’s geeft nieuwelingen en doorstromers bij de Nationale Politie antwoorden op vragen en prikt mythes door rondom de selectieprocedure voor persoonsbeveiligers. Geproduceerd in opdracht van Employer Branding Bureau Steam.

Over deze productie

Om potentiele sollicitanten vanuit de organisatie, maar ook van daarbuiten, goed te informeren, wilde de Politie Academie laten zien hoe het er tijdens de selectieprocedure echt aan toe gaat en daarbij de mythes rondom de selectieprocedure wegnemen. Door kandidaten beter voor te bereiden is de verwachting dat het slagingspercentage wordt verbeterd.

Tijdens de selectieprocedure volgt de camera drie kandidaten bovenop de huid. De camera laat zien wat deze kandidaten moeten doen en ondergaan. De camera is overal bij en de kandidaten delen hun ervaringen met de kijker. Van het eerste welkom tot de einduitslag. Ook komen instructeurs en selectiepersoneel aan het woord, die vertellen waar kandidaten op moeten letten.

De video’s zijn opgebouwd als een realityserie, waarbij spontaniteit en echtheid voorop staan om zo nauw aan te sluiten bij de belevingswereld van potentiele kandidaten. De serie is eigentijds gedraaid en gemonteerd. Reacties zijn een combinatie van scripted en non-scipted. Naast een lange versie zijn er korte afleveringen, die tijdens een campagneperiode wekelijks worden gepubliceerd en die gepromoot worden met socials op diverse sociale media. Er is een serie gemaakt voor interne kandidaten en externe kandidaten die een aangepast traject doorlopen.

Meer uit deze serie

Hoe loopt het af met Lars, Joep en Anouck tijdens de selectieprocedure voor persoonsbeveiliger? Om jou na aflevering 1 niet in spanning te laten zitten publiceren we hieronder het vervolg.

Meer weten?

Jouw verhaal vertelt als een realityserie? De makers van IN2Content hebben jarenlang televisieprogramma’s geproduceerd, dus weten waar ze over praten. Neem voor meer informatie contact op met Wilco Pleging.

Klantreview

IN2Content bevestigt iedere keer weer waarom ik regelmatig en graag met hen werk. Ze zijn enthousiast, bijten zich vast in de klus en zetten zich altijd volledig in voor het beste resultaat. Ze werken niet voor je, maar met je.

Erwin Schieven
Freelance copywriter voor Steam