Deze video is niet openbaar

Corporate film DSI

Dienst Speciale Interventies

Als de Dienst Speciale Interventies (DSI) voor de deur staat, komt ze meestal binnen zonder kloppen. Nu zijn we bij IN2Content hele brave burgers. En toch staat de DSI ook regelmatig bij ons op de stoep. Maar dan met de vraag of we weer een mooie film voor ze willen produceren.

Uitdaging

Ze zijn stoer, beschikken over alle ‘boytoys’ en als het moet een ‘license to kill’. Maar als je ze beter leert kennen, dan weet je dat ‘geweldsbeheersing’ centraal staat in het werk van de DSI; dat operators niet alleen fysiek maar ook mentaal worden gescreend; en dat de DSI een diverse organisatie is van zowel mannen als vrouwen. Waar de eerste corporate film die we voor de DSI produceerden (2018) met name inzoomde op de aanpak van terroristische aanslagen, was er nu de behoefte om de organisatie vooral te laten zien in al zijn verscheidenheid. En in een verrassende vorm.

Resultaat

We zijn enorm trots op het eindresultaat. In 6 minuten tijd ontvouwt zich een waar spektakel waar ‘operator’ Bruno Prent als ‘Mister Cool’ door elke scène heen loopt. De film is gemaakt voor intern gebruik, voor werving, prestentaties en is niet openbaar te zien. In maart 2024 was de film wel te zien op de Avond van de Opdrachtfilm, waar anderhalf jaar werk verzilverd werd met een Gouden Reiger in de categorie Kwaliteit en Professionaliteit.

Aanpak

Omdat de opdracht bijna het tegenovergestelde was van de eerdere films die we voor de DSI produceerden, hebben we vanaf het begin het roer omgegooid. Naast inhoudelijke research (wat willen vertellen) zijn we met name op zoek gegaan naar een vorm die totaal anders was dan alles wat we eerder hadden gedaan voor de DSI.

Die zoektocht leidde tot twee voorstellen. Het voorstel waar de DSI voor koos is een film gemaakt uit één shot, een zogenaamde 'One-Shot'. Een uitdaging voor crew, acteur Bruno Prent, maar ook voor de DSI zelf, die al haar mensen en middelen voor één (in werkelijkheid zeven) opnames moest samenbrengen. Op de opnamedag in IJmuiden, waar ‘interventie’ centraal stond, waren 100 manschappen, tientallen auto’s, 2 helikopters, snelle boten en nog veel meer materieel betrokken.Meer producties voor deze opdrachtgever

IN2Content produceerde de afgelopen jaren meerdere films voor de DSI. Met name niet openbare films, die ingezet worden voor intern gebruik. Op onderstaande films na, waaronder een film ter ere van het 15 jarig bestaan van de dienst. En video's in opdracht van communicatiebureau Steam, zoals testimonials voor werving arrestatieteams en alle videocontent voor de AT sporteise App.

Meer weten?

Inhoud staat altijd voorop. Maar een aantrekkelijke vorm vinden we net zo belangrijk. Meer weten? Neem contact met ons op, dan gaan we samen sparren.

Klantreview

Wij werken graag samen met IN2Content. IN2Content is een flexibele en dynamische partner, die goed luistert naar de wensen van de klant, goed kan meedenken en absoluut een eigen creatieve inbreng heeft. IN2Content weet wat het kan, is betrouwbaar en gaat altijd voor het beste resultaat. Je moet ze eerder afremmen dan aanmoedigen. Kortom een fijne partner om mee samen te werken.

Erik-Jan Slot-Rebel
Nationale Politie / Dienst Speciale Interventies