In verband met copyrights is deze video niet online te bekijken

Aqua Vista

Kexcom

Vlieg mee op de rug van een grutto over het achterland van de Afsluitdijk. IN2Content produceerde deze indrukwekkende belevingsfilm, die de kijker meeneemt van het Sneekermeer naar Kornwerderzand en van Urk naar de Wadden en nog veel meer, voor het Afsluitdijk Wadden Center.

Uitdaging

Het Afsluitdijk Wadden Center is een interactieve beleefexpositie, maar miste nog een attractie die de streek centraal stelt. Opdrachtgever Kexcom wilde de bezoeker een bijzondere vliegervaring laten beleven en tegelijkertijd de schoonheid van het achterland van de Afsluitdijk laten ervaren.

Resultaat

Het Waddencentrum ontving na opening (2018) in de eerste zes maanden 150.000 bezoekers en de eerste reacties op de film waren erg lovend. Niet alleen geeft de film de kijker in 7 minuten een compleet overzicht van alle landschappen en activiteiten die hij nog kan bezoeken, de kijker verlaat de voorstelling ook met een WOW-effect.

Aanpak

De kijker wordt opgepakt door een grutto, onze nationale vogel, en vliegt in 4D mee over het Noord Nederlandse landschap. We dompelen de kijker onder in een visuele beleving op een groot scherm van 6 x 6 meter en in een surround geluidsmix.

De film is opgenomen met verschillende cameratechnieken. Beelden geschoten vanuit helicopters, cranes, drones en onderwatercamera’s zijn gecombineerd met realistische 3D animaties.

Making of Aqua Vista

Naast de film, die tegen betaling en alleen in het Afsluitdijk Wadden Center te bekijken is, produceerden wij ook de making of die als pre-show in het Waddencentrum draait. Deze making of kun je ook hieronder bekijken.

Meer weten?

Een visuele beleving produceren, van eerste idee tot feestelijke première? Hoe we dat doen laten we je graag zien. Neem contact op met Erik Bibo als je meer wilt weten.