We kunnen weer volop aan de slag met het maken van films & animaties

Veel producenten zijn door corona hard geraakt. Ook bij ons werd de stekker uit een aantal films & animaties getrokken. Verplaatst naar het post-corona tijdperk. En toen ook de montages van lopende producties op een gegeven moment opdroogden werd het steeds stiller. IN2Content is gelukkig een gezond bedrijf en we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten.

Streaming bleek opeens booming te zijn. De telefoon stond aan het begin van de lockdown roodgloeiend. Veel vraag naar veilige oplossingen voor webinars, online vergaderingen, masterclasses, noem maar op. Serieuze oplossingen bleken voor menig opdrachtgever al gauw toch iets aan de dure kant. Als je gewend bent voor niets gebruik te kunnen maken van Zoom, Teams of FaceTime, dan is al snel elke euro er eentje te veel.

De afgelopen jaren hebben we naast films & animaties diverse streaming projecten geproduceerd, maar streaming is niet echt onze core business. Echter, als we klanten kunnen helpen dan doen we dat graag. En door corona genoeg tijd over. Een leuke uitdaging dus om eens te kijken of het niet allemaal wat simpeler kon. En veilig. En betaalbaar. Inmiddels heeft dit projectje serieuze potentie. We schreven er al eerder over: WebCast4All.

Vorige week een ontzettend positieve test gedaan. Een stabiele verbinding werd gelegd met meerdere gebruikers, die het videosignaal ‘live’ konden volgen en tegelijkertijd interactief mee konden doen door te chatten en hun mening te geven op stellingen. Veilig, achter een wachtwoord en zonder dat gebruikers daar eerst een programma voor moesten downloaden.

Inmiddels lijken ook opdrachtgevers zich langzaamaan te conformeren aan het nieuwe normaal en trekken de film en animatie opdrachten weer aan. Offertes gaan de deur weer uit, gesprekken over scenario’s zijn gestart en bovenal er wordt weer gedraaid. Veiligheid staat hierbij natuurlijk voorop. Voor onze mensen, maar ook voor onze opdrachtgevers. En natuurlijk voor de mensen bij wie we over de vloer komen en waarmee we filmen. We hanteren daarvoor al enkele weken een COVID-19 protocol.

Het is heerlijk om na een lange periode van beperkingen er eindelijk weer met camera en geluid op uit te kunnen. Verhalen vertellen met beeld en geluid en hiermee te kunnen bijdragen aan de beeldcommunicatie van onze klanten.

Benieuwd naar wat we zoal doen? Bekijk de films & animaties maar eens op onze website. Of bekijk onze showreel. En als je jouw ideeen eens aan ons voor wilt leggen of vragen hebt, schroom dan niet om Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We informeren je graag over alle mogelijkheden.