Documentaire over Wubbo Ockels (update)

Juni 2018 • Filmmaker Daan van Alkemade maakt de komende maanden een documentaire over de nalatenschap van Wubbo Ockels. We spraken Daan tijdens een draaidag op Wubbo's oude zeilschip de Ecolution.

Daan Alkemade:
"Volgend jaar mei is het 5 jaar geleden dat astronaut en uitvinder Wubbo Ockels overleed. Een paar maanden voor zijn dood sprak ik met hem over zijn uitvindingen en zijn projecten. Ik vroeg hem hoe het verder zal gaan met zijn superbus, zijn zonne-auto’s en zijn energievliegers. Dit jaar gaan we op zoek naar zijn vindingen, we willen weten waar zijn ze gebleven en wat is er mee gebeurd. Inmiddels heeft dat al een paar mooie ontmoetingen opgeleverd. Zo zijn we met de vrouw van Wubbo, Joos, teruggegaan naar het zeilschip de Ecolution. Inmiddels is het niet meer in haar bezit, maar ze heeft nog steeds een sterke band met het schip. Ze wilde graag rustig hun pensioen gaan vieren op dit schip, maar Wubbo kon het niet laten om van de Ecolution toch een wetenschapsproject te maken.

Ook gingen we op zoek naar de O-trailer, een uitvinding van Ockels waarmee je een groot schip in het water kan laten zakken zonder dat je een helling nodig hebt. We vonden de trailer in een weiland, in de regen en overwoekerd met planten. De trailer was een geslaagd project toen Ockels nog leefde, maar zonder zijn aanwezigheid kon de vinding kennelijk niet overleven. Gelukkig zijn er ook projecten van Ockels die wel helemaal op eigen benen staan, zoals de vliegers die energie opwekken. Binnenkort hopen we te filmen hoe er een nieuw prototype van deze vlieger wordt getest."

De documentaire "Ockels Erfenis" wordt geproduceerd door In2Content en in 2019 uitgezonden bij BNNVARA.

 

deel op :
In2Content maakt bedrijfsfilms, televisieprogramma’s, animaties, reportages, 360 video’s en clips voor social media.
Wij hebben voor elk genre makers in huis. Meer zien en uitleg wat de mogelijkheden zijn?
Kies en klik dan op een van de categorieën hieronder.

Wil je een film of animatie laten maken?
Of wil je geheel vrijblijvend een idee bespreken?

De koffie staat klaar:

Stuur een email:

Of laat ons contact met jou opnemen:

Geef je volledige naam in
Geef een juist telefoonnummer in
Geef een geldig e-mailadres in
Je hebt nog geen vraag gesteld
Invalid Input

In2Content BV
Koningsweg 29c
3762 EA Soest
035-6473939

ISO9001 website