Werving politieagenten, AOT-ers en DBB-ers

September 2017 • In opdracht van reclamebureau Steam produceerde In2Content een serie testimonial video’s voor de Nationale Politie. De eenheden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam wilde zich specifiek richten op allochtone kandidaten. Doelstellingen waren het zichtbaar maken van agenten in de doelgroep en inzoomen op de drijfveren van agenten (voldoening, respect, iets bijdragen aan de maatschappij). Naast een lange video, werden ‘direct ads’ met embedded ondertitels voor Facebook en Instagram gemaakt. In totaal zijn de video’s op Facebook en Instagram meer dan 2 miljoen keer bekeken en hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid onder de doelgroep. Social bleek sowieso het belangrijkste kanaal te zijn met 76 sollicitatiestarts en 18 voltooide sollicitaties.

 

Een aparte uitdaging bleken zes wervingsvideo’s voor de arrestatieteams en de Dienst Bewaken en Beveiligen. De sprekers moesten vanwege het confidentiële karakter van het werk onherkenbaar in beeld worden gebracht. Het onscherp maken van gezichten (blurren) was voor de makers geen optie.

 

Cameraman Steph Schmidt:
“Wat deze opdracht moeilijk maakte was om een stijl te kiezen die gedurende alle opnames op verschillende locaties was door te voeren. En die er zo natuurlijk mogelijk uit zou zien. Ik koos ervoor om de donkere partijen key (belangrijker) te maken i.p.v. de lichte partijen. Zo waren de mensen waar het om gaat altijd een soort van silhouet, met net wel - net niet een glinstering in een oog, of een strijkje licht over een wang of neus. Een spannende sfeer die de films ook de juiste mood geeft.”

http://stapvooruit.kombijdepolitie.nl

deel op :
In2Content maakt bedrijfsfilms, televisieprogramma’s, animaties, reportages, 360 video’s en clips voor social media.
Wij hebben voor elk genre makers in huis. Meer zien en uitleg wat de mogelijkheden zijn?
Kies en klik dan op een van de categorieën hieronder.

Wil je een film of animatie laten maken?
Of wil je geheel vrijblijvend een idee bespreken?

De koffie staat klaar:

Stuur een email:

Of laat ons contact met jou opnemen:

Geef je volledige naam in
Geef een juist telefoonnummer in
Geef een geldig e-mailadres in
Je hebt nog geen vraag gesteld
Invalid Input

In2Content BV
Koningsweg 29c
3762 EA Soest
035-6473939

ISO9001 website