Documentaire Slag in de Javazee - Update

Februari 2017 • Op zondag 26 februari om 19:15 uur was op NPO2 de première van de documentaire Slag in de Javazee. In de 55 minuten durende documentaire is het bijzondere verhaal te zien van de verdwijning van meerdere historische scheepswrakken van verschillende landen in de Javazee.

Centraal in de film staat Theo Doorman. Hij is de zoon van de beroemde Nederlandse schout-bij-nacht Karel Doorman die met zijn eskader bestaande uit Nederlandse, Engelse, Australische en Amerikaanse schepen ten onder ging tegen een Japanse overmacht. Inmiddels zelf 81 jaar oud onderneemt Theo een reis naar het zeegraf van zijn vader om een laatste eerbetoon te brengen.

Tijdens de eerste dag van de expeditie in de Javazee komen Theo en de andere expeditieleden tot een verschrikkelijke ontdekking: het wrak van vlaggenschip Hr.Ms. De Ruyter is van de zeebodem verdwenen. In de dagen die volgen blijken ook de andere oorlogsgraven te zijn geschonden. Wat is hier gebeurd en wie heeft dit gedaan? In de documentaire Slag in de Javazee gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

 

deel op :
In2Content maakt bedrijfsfilms, televisieprogramma’s, animaties, reportages, 360 video’s en clips voor social media.
Wij hebben voor elk genre makers in huis. Meer zien en uitleg wat de mogelijkheden zijn?
Kies en klik dan op een van de categorieën hieronder.

Wil je een film of animatie laten maken?
Of wil je geheel vrijblijvend een idee bespreken?

De koffie staat klaar:

Stuur een email:

Of laat ons contact met jou opnemen:

Geef je volledige naam in
Geef een juist telefoonnummer in
Geef een geldig e-mailadres in
Je hebt nog geen vraag gesteld
Invalid Input

In2Content BV
Koningsweg 29c
3762 EA Soest
035-6473939

ISO9001 website