Een bijzondere kijk in het werk van de arrestatieteams van de politie

Januari 2017 • In opdracht van de Nationale Politie (DSI) produceerde In2Content in 2016 een wervingsfilm voor arrestatieteams. Politieagenten waren de doelgroep. Onze opdrachtgever wilde graag een “filmische” en menselijke film. Grootste uitdaging zou zijn het onherkenbaar filmen van manschappen tijdens hun werk en toch ook gevoel krijgen met het soort mensen dat dit werk doet.

Bij eerdere films voor onder andere de Koninklijke Marechaussee was al ervaring opgedaan met het onherkenbaar filmen, zonder dat de kijker dat als hinderlijk zou ervaren. Het simpel blurren van gezichten was voor de makers geen optie. Het gevaar bestond dat ondanks alle goede bedoelingen dit alleen wel een afstandelijke film opleveren, totdat werd bedacht om met een aantal manschappen een lang gesprek over hun werk op te nemen en dit als een voice-over onder de film te monteren.

Centraal in de film staan arrestaties onder moeilijke omstandigheden van top-criminelen en het laten zien van alle facetten van het werk van AT-ers: opleiding, een arrestatie op klaarlichte dag in stedelijke gebied, een inval in een woning en een arrestatie met meerdere voertuigen op de grote weg. Camerawerk is van Steph Schmidt (RED Dragon, 6K), de muziek is gecomponeerd door Ruud-Jan Bos, productie Erik Bibo en scenario, regie en montage waren in handen van Wilco Pleging.

De film werd intern enthousiast ontvangen en het zou zonde zijn geweest om verder niets met het beeldmateriaal te doen. Opdrachtgever wilde daarom uiteindelijk ook een publieke versie van de film hebben. Niet voor werving, maar om het grote publiek te laten zien wat arrestatieteams doen. Een aantal beelden haalden vanwege het confidentiële karakter de eindstreep van deze film niet en de stemmen van de manschappen werden vervangen door een voice-over. In de loop van dit jaar staat een tweede filmproject voor de Dienst Speciale Interventies op het programma.

deel op :
In2Content maakt bedrijfsfilms, televisieprogramma’s, animaties, reportages, 360 video’s en clips voor social media.
Wij hebben voor elk genre makers in huis. Meer zien en uitleg wat de mogelijkheden zijn?
Kies en klik dan op een van de categorieën hieronder.

Wil je een film of animatie laten maken?
Of wil je geheel vrijblijvend een idee bespreken?

De koffie staat klaar:

Stuur een email:

Of laat ons contact met jou opnemen:

Geef je volledige naam in
Geef een juist telefoonnummer in
Geef een geldig e-mailadres in
Je hebt nog geen vraag gesteld
Invalid Input

In2Content BV
Koningsweg 29c
3762 EA Soest
035-6473939

ISO9001 website