Film over rioolvervanging Rotterdam

Regelmatig schrijven wij hier over producties waar we op dit moment mee bezig zijn. IN2Content produceert een film over rioolvervanging voor de gemeente Rotterdam. In Rotterdam ligt 3200 kilometer riool dat van tijd tot tijd moet worden vervangen. De film moet aan bewoners gaan uitleggen waarom dit noodzakelijk is.

Om de bewoners te vertellen waarom rioolvervanging nodig is en voor wat voor overlast die gaat zorgen, gaat de gemeente Rotterdam, naast nieuwsbrieven en informatieavonden, een film inzetten. In deze voorlichtingsfilm loopt een “riooldeskundige” door een straat waar op dat moment gewerkt wordt aan de riolering. Hij laat zien wat er allemaal bij komt kijken als de gemeente besluit een stuk riolering te vervangen en waar de bewoners rekening mee moeten houden. Voor de opnamen moest een gedeelte van de straat opengebroken worden en werkten medewerkers van verschillende aannemings- en nutsbedrijven mee om de situatie zo realistisch mogelijk zichtbaar te maken.

Voor de opnames werd gebruik gemaakt van een 4K camera op een steadycam rig. Deze laatste zorgt voor een stabiel beeld zonder trillingen als de cameraman met de “riooldeskundige” meeloopt door de bouwput. Naast deze presentator spelen een drietal acteurs de rol van bewoner en van de wijkpostbode.

Voor de film worden ook animaties gemaakt om de situatie onder de grond zichtbaar te maken. De uiteindelijke film wordt modulair opgebouwd, zodat de hoofdstukjes ook als losse films ingezet kunnen worden.

in2content-rioolvervanging-rotterdam-2.jpg
in2content-rioolvervanging-rotterdam-3.jpg
in2content-rioolvervanging-rotterdam-1.jpg