Animatie buurtinitiatieven


Regelmatig schrijven we hier over producties waar we op dit moment mee bezig zijn. Heb je een goed idee voor je straat, buurt of wijk? En wil je dat samen met andere bewoners realiseren? Om dit soort bewonersvragen te stimuleren wil Opzoomermee haar website en social kanalen versterken met een animatie.

Samen met onze opdrachtgever bedachten we een storyline, waarbij het pad van idee naar het indienen van de aanvraag op een laagdrempelige manier wordt verteld. In het verhaal geven we voorbeelden van geslaagde aanvragen en laten we zien dat iedereen met behulp van de digitale ‘gereedschapskist’ in staat is om succesvol een aanvraag te doen. Naast de animatie maken we ook een korte 'direct ad' die als doel heeft meer traffic voor de website te generen en mensen te attenderen op de animatie.

De plaatjes hieronder zijn delen van het storyboard. In ’strip-vorm’ bouwen we zo de animatie stap voor stap op.

IN2Content werkt voor het produceren van animaties samen met verschillende freelance vormgevers. Geen animatie is daardoor hetzelfde. Elke animatie is uniek. Onze opdrachtgevers betrekken we bij alle stappen, waarbij we adviseren vanuit onze ervaring en expertise. Zo doorlopen we de hele productie van tekst, naar storyboard tot het maken van de animatie zelf. En uiteraard blijven we daarbij binnen het van te voren afgesproken budget.

masonry3.jpg
masonry2.jpg
masonry1.jpg